MVO-keurmerk voor Schoon Westland

Naaldwijk - De MVO-keurmerkcommissie heeft geoordeeld: Schoon Westland uit Naaldwijk slaagt met vlag en wimpel voor de ISO 26000 toetsing. De handtekeningen zijn gezet en de registratie is definitief.

Voor een eerste toetsing werd een schitterende score neergezet, volgens inspecteur Van der Werff. Het MVO-beleid van de organisatie komt heel duidelijk naar voren in de focus op duurzame prestaties en relaties. Niet alleen op papier, maar zeker ook in de praktijk.
Een knappe prestatie voor een jonge organisatie. Schoon Westland is vorig jaar ontstaan uit een fusie van drie schoonmaakbedrijven. Het MVO-beleid (aan de hand van de pijlers ‘people', ‘planet' en ‘profit') is bij Schoon Westland geen losse kreet. Zo resulteert een samenwerking met Patijnenburg in het feit dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans krijgen. Bovendien worden zogenoemde ‘social talks' gehouden met het personeel om wederzijdse betrokkenheid en ontwikkeling te stimuleren. Op het gebied van 'planet' is de ecologische voetafdruk van Schoon Westland een voorbeeld voor de facilitaire sector, onder andere door de zonnepanelen die op het bedrijfspand zijn geïnstalleerd en de selectie van lokale bedrijven waar duurzaam ingekocht wordt.
De steun aan maatschappelijke initiatieven en verdere onderdelen op het gebied van profit maken de MVO-score compleet.