Coulance bij terugbetaling subsidie '75 jaar vrijheid'

Westland - Het college van B en W heeft besloten om coulant om te gaan met het afhandelen van de subsidies in het kader van ‘Waardig herdenken, 75 jaar vrijheid’. In Westland zouden er in 2020 verschillende activiteiten georganiseerd worden rondom 75 jaar vrijheid. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat herdenkingsactiviteiten zijn afgelast.

Kosten die niet gedekt zijn door eventueel andere subsidieverstrekkers of donateurs gaat de gemeente vergoeden tot een maximum van de verleende subsidie. Blijft er na aftrek van de kosten nog geld over, dan moet dat wél terug naar de gemeente.
In 2019 is de subsidieregeling ‘Waardig herdenken, 75 jaar vrijheid' vastgesteld. Op basis van deze regeling kon subsidie worden aangevraagd voor het organiseren van activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding. In 2020 is de subsidieregeling gewijzigd vastgesteld om de organisatoren de gelegenheid te bieden de activiteiten uit te stellen, omdat die in verband met de coronacrisis niet op de oorspronkelijke datum georganiseerd konden worden.