Floor Vermeulen nieuwe burgemeester Wageningen

Westland - Gedeputeerde Floor Vermeulen vertrekt bij de provincie Zuid-Holland. Hij is dinsdagavond 13 april door de gemeenteraad van Wageningen voorgedragen als burgemeester van deze Gelderse gemeente.

Sinds 2019 heeft de 36-jarige Vermeulen verkeer, vervoer, bestuur, maatschappij, en vergunningverlening in zijn portefeuille als gedeputeerde. Ook is hij vicevoorzitter bij het Interprovinciaal Overleg (IPO) en 1e loco-commissaris van de Koning. Vermeulen was provinciaal lijstrekker van de VVD bij de Statenverkiezingen in 2011, 2015 en 2019. Hij is acht jaar statenlid geweest.
Vermeulen noemt de voordracht een grote eer. "Burgemeester van Wageningen mogen worden is geweldig, tegelijkertijd doet afscheid nemen van de provincie Zuid-Holland natuurlijk ook een beetje pijn. Zeker in deze moeilijke tijd”, schrijft Vermeulen in een brief aan de Zuid-Hollandse commissaris van de Koning, Jaap Smit. Als de minister de voordracht van Vermeulen goedkeurt, wordt hij naar verwachting op vrijdag 18 juni als burgemeester geïnstalleerd in Wageningen.