De Lamborghini raakte flink beschadigd bij de botsing tegen de vangrail. Foto: (Politie)
De Lamborghini raakte flink beschadigd bij de botsing tegen de vangrail. Foto: (Politie)

Peperdure Lamborghini van Liers verhuurbedrijf crasht

De Lier - Een bestuurder is woensdagavond 14 april op de N3 bij Dordrecht gecrasht met een peperdure en bovendien gehuurde Lamborghini Huracán Spyder.

Danny Vijverberg, van Buena Vida Supercar Verhuur uit De Lier, is eigenaar van de auto en is flink geschrokken van het nieuws. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zei hij tegenover Hart van Nederland.
Hoe de Lamborghini precies is gecrasht, is volgens de politie nog onduidelijk. Bij de crash waren geen andere voertuigen betrokken. De gegevens waarover Vijverberg beschikt, geven aan dat de Lambo snelheden van 200 km/u haalde voor het ongeluk. "Ze kwamen aanrijden met een bloedsnelheid, crashten tegen de vangrail en zijn daarna volgens ooggetuigen te voet gevlucht.”
Met een politiehelikopter werd naar de inzittenden gezocht. Later meldde de huurder, een 36-jarige man uit Zwijndrecht, zich bij de politie.
De huurder van de Lamborghini ontkende dat hij achter het stuur heeft gezeten ten tijde van het eenzijdige ongeval. De wagen zou volgens hem zijn gestolen bij een tankstation. Het diefstalverhaal wordt door de verhuurder in twijfel getrokken. De drie jaar oude Italiaanse auto - met een nieuwwaarde van ruim 300.000 euro - moet mogelijk volledig worden afgeschreven.
De huurder tekende voor aanvang van de huurperiode voor volledige aansprakelijkheid.