Gedeputeerde Berend Potjer opende het gloednieuwe distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden. Foto: (PR)
Gedeputeerde Berend Potjer opende het gloednieuwe distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden. Foto: (PR)

Duurzaam distributiecentrum officieel geopend

Wateringen - Het gloednieuwe duurzame distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden is donderdagmiddag officieel geopend door Berend Potjer, gedeputeerde van Zuid-Holland.

Voedselbank Haaglanden heeft als eerste in Nederland een aardgasvrij distributiecentrum. Het gebouw heeft zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting, duurzame koel- en vriescellen, tochtsluizen, goede isolatie en laadpalen. Bij de verduurzaming heeft Voedselbank Haaglanden hulp gekregen van verschillende bedrijven, gemeenten en de provincie. Vanwege de coronamaatregelen is de officiële opening niet groot gevierd. In september hoopt de voedselbank alsnog een groot openingsfeest te kunnen geven voor alle vrijwilligers.
Voorzitter Sjaak de Bruijn: "We zijn zeker nog niet klaar. Het werk van de voedselbank gaat elke dag door en in het gebouw moet nog een en ander geïnstalleerd en afgesteld worden. En we willen altijd meer. Zo werken we al hard aan duurzaam transport en het nog verder tegengaan van voedselverspilling."

Vanuit het distributiecentrum voorzien de vrijwilligers wekelijks veertien voedselbanken in de regio van grote partijen voedsel. Daarnaast deelt Voedselbank Haaglanden elke week ongeveer tweeduizend voedselpakketten uit aan klanten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer.