Kom je kleding inleveren, de schoolkinderen in Congo verdienen goed onderwijs!
Kom je kleding inleveren, de schoolkinderen in Congo verdienen goed onderwijs! Martin van Gurp

Sam's Kledingactie heeft u nodig!

Brielle- Aanstaande zaterdag 17 april is er, ondanks het coronavirus, weer een Sam's kleding inzamelingsactie in Brielle. Ook deze keer is Henk Lugtenburg verantwoordelijk voor de organisatie.

Iedereen die dat wil, kan zaterdag tussen tien en twaalf uur terecht bij de tuinuitgang in de Venkelstraat, recht tegenover nummer twintig van diezelfde straat. Dat is vlakbij de aloude ingang van de CBS Het Geuzenschip. Dit voorjaar heeft Sam's kledingactie extra aandacht voor de gevolgen van extreme armoede en continue oplaaiende conflicten in de democratische Republiek Congo. Het plan is de erbarmelijke omstandigheden op de basisscholen aan te pakken door ze te voorzien van sanitaire voorzieningen en schoolmeubilair.

Alles moet verpakt zijn in gesloten plastic zakken. Dezelfde middag nog wordt, wat verzameld is, opgehaald. Bruikbaar materiaal wordt hergebruikt en anders door verkocht aan bijvoorbeeld de papierindustrie. 'Vorig jaar waren de aangeboden zakken bijna niet te tellen, zo veel kwam er binnen. Stiekem hoop ik bij deze voorjaarsactie nog meer op te halen.' Op de scholen in Congo ontbreekt zo wat alles om een beetje redelijk onderwijs te kunnen geven', zegt Lugtenburg. Goed of slecht weer; kom met uw afgedankte kleding, schoenen, huishoudtextiel en beddengoed naar de Venkelstraat. Henk Lugtenburg staat tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaar om de zakken kleding in ontvangst te nemen. Alvast bedankt namens de basisschooljeugd van Congo!