Als je goed kijkt, zie je dat er in de afgelopen zestig jaar niet echt veel veranderd is
Als je goed kijkt, zie je dat er in de afgelopen zestig jaar niet echt veel veranderd is archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

De afgelopen week stond in deze rubriek de foto die werd genomen van het voetbalteam van WRW. Dat speelde op 1 augustus 1979 tegen niet minder dan Feyenoord. Dat was ter gelegenheid van het 60 jarige bestaan van de Brielse club.

We kunnen een pagina vullen met leuke en hartverwarmende reacties. Maar dat is niet mogelijk. Uiteraard zijn we wel erg blij met de populariteit van deze rubriek en verrast door wat de foto van vorige week bij de lezers opriep. Jos Passenier bracht ons op het spoor van de foto. Toen bij de fusie van WRW en sc Voorne de laatste spullen uit de kantine van WRW werden verwijderd, verdween de foto bijna in de vuilcontainer.

Teun van den Berg vertelde over de afspraken die hij met de toenmalige manager van Feyenoord, Gerard Brox, had kunnen maken. Voor de som van 7.500 gulden kwamen de Rotterdammers naar Den Briel! Een week voor de geplande jubileumwedstrijd belde de toen net nieuwe Feyenoord-manager; Peter Stephan. Hij zegde af, omdat de dag na de wedstrijd Feyenoord naar Duitsland moest voor een potje voetbal tegen Schalke '04. Ik word op het Brielse marktplein opgehangen als de wedstrijd niet door gaat, zei Teun van den Berg. Resultaat: Feyenoord kwam toch.

Jan van Pelt geeft, net als anderen, de namen door van de spelers op de foto. De uitslag was maar liefst 1 -18. De Brielse doelpuntenmaker was Aart Poldervaart! Coby Poldervaart, op dat moment hoogzwanger, was één van de bellers. Ze vertelde dat haar man inderdaad dat ene Brielse doelpunt maakte. Met dat doelpunt was hij gelijk de winnaar van een kratje bier; nota bene uitgeloofd door zijn schoonvader. En o ja: Het was de laatste wedstrijd van Jan van Pelt. Hij werd (succesvol) trainer van vv Melissant.

En dan de nieuwe foto van deze week. Het plaatje is genomen binnen de vesting van Den Briel. De vragen zijn waar en wanneer werd de foto genomen. Welke herinneringen komen bij je boven drijven? Schrijf een berichtje naar fotooudedoos@gmail.com, bel 06 137 53 139 of laat een berichtje achter op de facebookpagina van de krant.

De foto van vorige week