Amber moest razendsnel foto's maken om deze vos  op beeld vast te kunnen leggen.
Amber moest razendsnel foto's maken om deze vos op beeld vast te kunnen leggen.

Vos gespot op de 'groene brug' bij de sluis

Hellevoetsluis - Hellevoeter Amber van de Meer zat woensdagmiddag samen met haar moeder in de auto. Moeder en dochter keken aanvankelijk vol verbazing naar de vreemde manoeuvres van een medeweggebruiker op de groene brug bij de sluis, toen zij plotseling een vos de brug over zagen rennen.

Amber en haar moeder stonden netjes te wachten op een tegenligger toen de auto achter de dames toch doorreed en daarmee een opstopping veroorzaakte. “Dit was natuurlijk best asociaal, maar was dit niet gebeurd hadden we dat dier nooit gezien natuurlijk. Het beestje had natuurlijk ook geluk hiermee. Normaal kan je niet voor of langs auto’s springen op de brug omdat er constant verkeer doorheen komt. Ik moest nog snel zijn ook, maar heb deze mooie foto’s kunnen maken!”

Zoogdierwerkgroep van de KNNV Afdeling Voorne verzamelt gegevens over zoogdieren op ons eiland. De vos heeft zich al gevestigd op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Zij melden dat er sinds 2006 waarnemingen verder van de Maasvlakte zijn gemeld zoals in de duinen van Oostvoorne en Rockanje. Jaren later wordt de vos regelmatig gezien bij het Quackjeswater en het Quackgors, Strypse Wetering (Rockanje) en later in oktober in de Beningerslikken. De verspreiding lijkt dus hard te gaan. KNNV Voorne onderzoekt hoe de vos het eiland Voorne-Putten aan het bevolken is.