Het gele boekje mee naar vaccinatie?

Hellevoetsluis - Van onze attente lezer Joop Bremer ontvingen wij een tip om het gele vaccinatieboekje mee te nemen als u zich tegen Covid-19 laat vaccineren.

U krijgt van de GGD na het prikken altijd een bevestiging op papier. Joop heeft een geel vaccinatieboekje en nam dat mee naar het vaccinatiepunt. Bij de GGD werd zijn boekje zonder problemen afgestempeld.

Op rijksoverheid.nl staat echter de volgende informatie: ‘De bevestiging op papier of in het gele boekje geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Op het moment bestaat er in Nederland geen officieel vaccinatiebewijs voor corona. U hoeft namelijk nergens te laten zien dat u een coronaprik heeft gehad. Komt er in de toekomst wel een vaccinatiebewijs of gaan landen vragen om een bewijs als u reist? Dan zorgt de overheid ervoor dat deze niet na te maken zijn (vervalsen). Nederland heeft nog geen besluit genomen over een vaccinatiebewijs voor reizen naar het buitenland. Op internationaal en Europees niveau is hierover ook nog geen besluit.