PLUS ‘Meest Verantwoorde Supermarkt'!

Het kan bijna niemand ontgaan zijn; PLUS mocht voor de zevende keer op rij de titel van Meest Verantwoorde Supermarkt in ontvangst nemen. Dat was de uitkomst van het onderzoek van GfK onder ruim 7.000 consumenten. Met een rapportcijfer van 7,74 scoorde PLUS het hoogst. PLUS doet het vooral goed op de pijlers ‘klant en maatschappij’ (thuis voelen in de winkel), ‘medewerkers’ en ‘lokale betrokkenheid’. Vooral dat laatste is natuurlijk echt onderscheidend voor PLUS en daarmee ook een groot compliment voor alle ondernemers en medewerkers. Het laat zien dat hun klanten de klantbelofte ook echt ervaren! Over 2020 droeg PLUS door de verkoop van huismerkproducten bijna 1,7 miljoen dollar af aan Fairtrade premie. Met deze premie maakt PLUS écht impact voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld vrachtwagens en landbouw-materialen aankopen of klaslokalen bouwen. Met ruim 600.000 dollar aan premie voeren bananen de lijst aan, op de voet gevolgd door koffie.


Online Pubquiz

Na het succes van de vorige editie, organiseert Cultuurhuis Nieuwe Veste een tweede editie van de Pubquiz. Dit keer zorgt pubquizmaster Remco samen met presentator Mario Cramer en éénmansorkest Ivo Gleeman voor de ultieme pubquiz ervaring. Dit wilt u niet missen! Dus schrijf u en uw team nog voor 22 april in. Inschrijven kan via www.cultuurhuisnieuweveste.nl. Aanvang: 20:00 uur Deelname kost €5,00 per team.


De AfhaalBieb is open

De vestiging van de bibliotheken zijn voorlopig beperkt geopend voor het afhalen van gereserveerde boeken en het inleveren van boeken. Tot en met 19 mei wordt er geen boete berekend.


Vrijwilligersacademie Voorne

Vrijwilligersacademie Voorne is een samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting PUSH. De academie is een fysieke en digitale plaats in de samenleving, voor en door vrijwilligers. Vrijwilligers op Voorne kunnen (gratis) workshops, trainingen en cursussen volgen. De academie stimuleert groei en bloei van vrijwilligers en faciliteert en professionaliseert het vrijwilligerswerk in Hellevoetsluis.