Zwemmen in open water

Westland - In het nieuwe buitenzwemseizoen, dat op 1 mei is begonnen, houdt het Hoogheemraadschap van Delfland de vijvers en plassen in de regio scherp in de gaten.

Op zestien locaties in het werkgebied van het Hoogheemraadschap worden geregeld monsters genomen om de waterkwaliteit te kunnen monitoren.
Hoogheemraad Marcel Belt: “Zwemmen in natuurwater is fantastisch. De zwemplassen zijn groenblauwe oases in ons dichtbebouwde gebied. Zulke plekken zijn heel belangrijk voor een prettige leefomgeving. Wij hebben de afgelopen jaren met onze partners hard gewerkt aan goed zwemwater. Met name aan het terugdringen van de overlast door blauwalg. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd in bijvoorbeeld Plas Prinsenbos. Voor de zwemplas in Delftse Hout is dit een spannend jaar. Wij verwachten dat de maatregelen die wij daar hebben genomen binnen drie jaar resultaat hebben. Wij gaan nu het tweede jaar in. De nieuwe natuur die wij hebben aangelegd heeft zich inmiddels fantastisch ontwikkeld, dus ik hoop eigenlijk dat wij dit jaar al verbetering gaan zien."