Westlands Schaatsmuseum

De Lier - Het Westlands Schaatsmuseum in De lier, gevestigd aan de Lierweg 53, is gesloten tot woensdag 2 september. Vanaf die datum is het museum weer op de gebruikelijke tijden geopend: elke woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en ieder eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag, eveneens van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wie vanaf september een bezoek wil brengen aan het museum buiten deze openingstijden, kan een e-mail sturen naar info@westlands-schaatsmuseum.nl. Ook voor het verzorgen van een presentatie in het museum of op locatie kan men een berichtje sturen naar bovenstaand e-mailadres.

Mobiele collecte

Westland - Elk jaar kunnen alle culturele verenigingen van het Westland meedoen aan de collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Beter bekend als de Anjeractie. Door de corona-uitbraak mogen de verenigingen niet langs de deuren om te collecteren. Daarom is er dit jaar een mobiele collecte. Via WhatsApp wordt er gecollecteerd en omdat het Prins Bernard Cultuurfonds dit jaar 75 jaar bestaat, is besloten dat alle verenigingen het opgehaalde geld voor honderd procent mogen houden. Een mooi gebaar naar de verenigingen die extra inkomsten in deze coronatijd hard kunnen gebruiken.

Expositie
Toos van Holstein

De Lier - Kunstgalerie van Vellekoop & Vellekoop opent tijdens het Pinksterweekend haar deur voor een expositie met schilderijen van Toos van Holstein. Er zijn zeventig kleine en dertig grotere werken te bewonderen. Toos is zelf aanwezig en signeert desgewenst op haar eigen wijze haar nieuwe oeuvreboek. Adres: Pastoor van Rooijplein 3 in De Lier. Geopend: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis,. Voor meer informatie: tel. (06) 53287567. Of bekijk de site: www.vellekoopkunsthandel.nl

Zandmotor Trainingsrun

Monster - Op 1 juni organiseert Fep van den Ende een trainingsrun van 8 kilometer op het strand. Er wordt twee keer naar de toren op de zandmotor en terug gelopen. De start is om 9 uur bij Westbeach op het strand bij Molenslag te Monster. De vrijwillige bijdrage is 2 euro. Bij het keerpunt en de finish staat water/thee klaar. Let op! Overal moet de bekende fysieke afstand gehouden worden.