Gasten Inloophuis Carma en Nazorg Westland  konden creatief aan de slag. Foto: (PR)
Gasten Inloophuis Carma en Nazorg Westland konden creatief aan de slag. Foto: (PR)

Puzzels en bloementaarten voor welkome tijdsbesteding

Monster - Nu veel mensen thuis zitten, is legpuzzelen aan een revival bezig. De klassieke hobby leeft weer helemaal op. Afgelopen maandag werden zestig bewoners van Het Westerhonk verblijd met puzzels.

Voor bewoners van de zorglocatie in Monster is het leven rigoureus veranderd sinds de corona-uitbraak. De dagelijkse routine is weggevallen en de deuren zijn voor bezoekers gesloten. Het leggen van een puzzel is dan een welkome tijdsbesteding.
Die dag werden ook 45 gasten van Inloophuis Carma en Nazorg Westland verrast met een workshoppakket. Met behulp van een instructiefilmpje, gemaakt door Hilde Kortekaas van Bloemenatelier ’t Bloemeke en trainee Djesse van Vitis Welzijn, konden ze creatief aan de slag met het maken van een heuse bloementaart.

We Serve
Katalysator achter dit initiatief is Lionsclub ‘Glazen Stad’. Deze serviceclub zet zich onder het motto ‘We Serve’ in voor de maatschappij, in dit geval met deze acties voor deze doelgroepen. Met blije mensen tot gevolg. De Lionsclub is onderdeel van een internationale organisatie met als doel gezamenlijke inzet voor de lokale samenleving.