Natuur-Westland juicht natuurlijker groenbeheer rondom sportvelden van harte toe. Foto: (PR)
Natuur-Westland juicht natuurlijker groenbeheer rondom sportvelden van harte toe. Foto: (PR)

Aan de slag met natuurlijker groenbeheer bij sportvelden

Westland - Gemeente Westland wil natuurlijker groenbeheer bij sportvelden en wil werken aan verbetering van biodiversiteit. De samenwerkende natuurorganisaties onder de naam 'Natuur-Westland' juichen dit toe en hebben hiervoor een adviesdocument opgesteld en aan het college en groenbeheer aangeboden.

In het advies worden ideeën gegeven over: herstel van de biodiversiteit, ontzorgen van de gemeente, groenstroken bij sportparken bijvoorbeeld plantmateriaal, nestgelegenheid, wildebeestenbomen en verlichting. "De ecologie en natuurwaarden rond Westlandse sportvelden is belangrijk omdat een fors deel van het openbaar groen rond of bij sportvelden ligt, het zijn belangrijke schakels in de groenkwaliteit en ecologische waarden", aldus Geert van Poelgeest, voorzitter Natuurlijk Delfland. "Groen versterkt de natuurwaarden en ruimtelijke kwaliteit. Succesvol de ecologische kwaliteit verbeteren vereist: voedsel, veiligheid en voortplanting, een goede groenstructuur met vooral inheemse soorten bestaat daarom altijd uit een boomlaag, struiken en kruiden, aangevuld met water. Het document 'Groenbeheer bij sportparken in Westland, een pleidooi voor Natuurinclusief beheer' is gericht op het gewenste ecologische herstel en biodiversiteit'."
Natuur-Westland roept de gemeente op natuurinclusiviteit centraal te stellen bij elk bouwplan en groen een belangrijke functie te geven.


.