De campagne 'Let Hope Bloom' oogst veel waardering onder consumenten. Foto: (PR)
De campagne 'Let Hope Bloom' oogst veel waardering onder consumenten. Foto: (PR)

Campagne 'Let Hope Bloom' verovert Europese harten

Westland - Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Motivaction blijkt dat consumenten de campagne ‘Let Hope Bloom’ positief hebben ontvangen. Zo is de bloemenboodschap de afgelopen maand veel gedeeld via social media met de universele hashtag #lethopebloom

Bloemenbureau Holland ontwikkelde namens de sierteeltsector aan het begin van de corona-crisis de consumentencampagne ‘Let Hope Bloom’. De campagne bestaat uit een video en foto’s van twee gigantische bloemenfiguren met daarin de boodschap ‘Let Hope Bloom’. Hiermee wil Bloemenbureau Holland laten zien dat bloemen er altijd zullen zijn en willen zij hoop geven aan de landen en mensen die sterk worden getroffen. Motivaction heeft een kwalitatief onderzoek gedaan onder consumenten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daaruit blijkt dat de campagne veel gezien is en gemiddeld een 8,2 krijgt van de respondenten. 88% vond de campagne mooi en 84% van de consumenten vond de boodschap ‘Let Hope Bloom’ relevant. 69% van de respondenten gaf aan door de campagne bloemen en planten te willen kopen.
Het bereik van de campagne was groot. Verschillende influencers hebben de boodschap gedeeld. Ook de internationale kranten hebben er aandacht aan besteed. Op 16 mei was het campagnebeeld ook te zien tijdens de tv-show Eurovision: Europe Shine a Light.