Tot en met 17 juli worden de werkzaamheden fasegewijs aan de ondergrondse watergang uitgevoerd. Foto: (PR)
Tot en met 17 juli worden de werkzaamheden fasegewijs aan de ondergrondse watergang uitgevoerd. Foto: (PR)

Werkzaamheden aan ondergrondse watergang

Wateringen - Het Hoogheemraadschap van Delfland haalt een deel van haar werk naar voren om nog in de stille coronatijd te kunnen starten. Vanaf deze week voert Delfland op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur werkzaamheden uit aan een ondergrondse watergang (duiker) tussen Wateringen en Den Haag.

Het onderhoud is nodig om een goede doorstroming van het water te kunnen garanderen. De ondergrondse watergang is bijna twee kilometer lang en loopt van de Strijpkade naar de Heulweg, onder het Oosteinde in Den Haag naar de Herenstraat in Wateringen. Allereerst wordt de duiker gereinigd met speciale zuigwagens en vervolgens geïnspecteerd met een camera. Na de onderhoudswerkzaamheden werkt de duiker weer optimaal: het teveel aan regenwater voert Delfland af via het watersysteem en zo vermindert de kans op wateroverlast na een hevige regenbui.
De werkzaamheden zouden later worden uitgevoerd, maar zijn vervroegd. “We proberen de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Dankzij de prima samenwerking tussen de betrokken partijen is het gelukt het werk zoveel mogelijk naar voren te halen. Zo kunnen de inspectie en grote schoonmaak van de duiker nog in de ‘stille coronatijd’ starten. Bovendien staan we dan weer gesteld bij een hoosbui”, zegt hoogheemraad Manita Koop.