Rabobank Westland trakteerde geslaagden op een heus coronaproof pop-up feestje voor de deur. Foto: (PR/Glenn Mostert)
Rabobank Westland trakteerde geslaagden op een heus coronaproof pop-up feestje voor de deur. Foto: (PR/Glenn Mostert)

Rabobank Westland verrast geslaagden
met coronaproof pop-up party

Westland - ISW beet woensdag 20 mei het spits af met de bekende belronde naar geslaagde en gezakte leerlingen. Reden voor Rabobank Westland om vlaggende scholieren die dag te trakteren op een heus coronaproof pop-up feestje voor de deur. Onder leiding van de bekende Westlandse presentator/dagvoorzitter Rob Veenman zorgden dj Bombastic en Younes vanaf een volkswagenbusje voor een spetterende show, bijgestaan door cheerleaders en een saxofonist.

Door: Rianne Dekker

Veenman, initiatiefnemer en oud-medewerker van Rabobank Westland, omschrijft in de aftermovie het normale eindexamen doen als een moment van ploeteren en zweten en in spanning zitten voor de uitslag. Maar ook van lol en heel veel plezier en grote ontlading als je geslaagd bent. “Maar dit jaar is alles anders. Geen eindexamen, geen galafeest op school”, zo duidt hij op de coronacrisis. “Maar dat maakt de prestatie zeker niet minder groot. En daarom wil Rabobank Westland jou dit jaar verrassen met een heuse pop-up party voor de deur. Coronaproof."
Geheel volgens de coronaregels werd daarom de alcoholvrije mousserende wijn op gepaste afstand op een dienblaadje aan de geslaagden gepresenteerd. Het op afstand lopen in de polonaise lukte bij de toegestroomde buurtbewoners redelijk. “Het belangrijkste is, dat we aandacht aan de scholieren besteden”, aldus Veenman, die de bewuste woensdag met zijn gevolg van 15.30 tot om en nabij 21.30 uur door het Westland heeft getoerd. Achtereenvolgens werden ’s-Gravenzande, Monster, Wateringen en Naaldwijk aangedaan. Waar gevlagd werd, daar werd aangebeld. “En daarbij vroegen we niet eerst of we je bankpas mochten zien. Het Rabo Westland feestje was bedoeld voor iedereen”, verduidelijkt Rob. “We hebben ook al leerlingen bereikt die al wisten dat ze geslaagd waren, maar nog officieel uitslag moeten krijgen op 4 juni. We wilden dit in eerste instantie ook op 4 juni pas doen. Totdat ik zaterdag 16 mei hoorde dat ISW in heel Westland de uitslag op 20 mei al bekend zou maken. Aangezien deze school zo’n tachtig procent van de leerlingen in dit gebied beslaat, zou het mosterd na de maaltijd zijn om het feestje nog twee weken uit te stellen. We hebben alles dus in twee dagen tijd snel opgetuigd om los te kunnen gaan op woensdag."

Ander jaar
Tamara de Rijke van Rabobank Westland is blij met de actie voor de geslaagden en het alvast bereiken van een deel van de officieus geslaagde leerlingen. Zij benadrukt ook dat het een feestje betrof voor iedereen. “Rabobank Westland laat los of geslaagden klant zijn van onze bank. We gaan op de vlaggen af en spreken ons netwerk en persoonlijke netwerken aan om in alle kernen voldoende scholieren te kunnen meepakken."
Na een korte stilte van twee jaar is het Rabo evenement, dat dit jaar alweer de zesde editie kent, weer opgevlamd in het Westland. “In 2017 was het hier voor het laatst”, aldus De Rijke. ”De afgelopen twee jaar hebben we gekozen voor andere activiteiten." Maar net als Veenman geeft ze aan dat dit jaar een ander jaar is. “Daarom is besloten weer bij de geslaagden langs te gaan en een feestje te maken. Juist omdat ze het dit jaar zo beperkt kunnen vieren." Initiator Rob Veenman ziet het spektakel inderdaad als een welkome afwisseling in de evenementloze coronatijd. “Mensen snakken naar iets leuks”, geeft hij aan. “En het is voor ons een uitdaging om het coronaproof te doen. Hier in het Westland reageren de mensen ook het leukst. Dat concludeer ik nadat het evenement de laatste twee jaar in Arnhem heeft plaatsgevonden, overigens ook met veel succes."Hij vervolgt: "De eerste keer hier in het Westland was met medewerking van Rob en Carlo. Dat smaakte naar meer. Het evenement werd aangekleed met een dj, rode loper, cheerleaders en een saxofonist. Het idee om iets voor de deur te doen is bij mij ontstaan toen ik nog bij Rabobank Westland werkte. Ik wilde de energie één op één overbrengen en ervoor zorgen dat die aan beide kanten van de deur even groot was. Dit is voor de organisatie positief en voor de geslaagde leerling en diens familie een blijvende herinnering aan deze mooie dag." Wat wel blijkt uit bijvoorbeeld de reactie van twee geslaagde leerlingen van ISW Hoogeland in Naaldwijk. “Toch nog een examenfeestje. Het voelde heel speciaal."