SchuldHulpMaatje Westland roept inwoners die door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen, op om op tijd aan de bel te trekken. Foto: (PR)
SchuldHulpMaatje Westland roept inwoners die door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen, op om op tijd aan de bel te trekken. Foto: (PR)

Coronacrisis treft velen hard in portemonnee

Westland - Op de kortere termijn verwacht negen van de tien Nederlanders nog wel aan zijn financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen. Toch maakt bijna dertig procent van de Nederlanders zich zorgen over zijn financiële situatie als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Markteffect in opdracht van online kredietverstrekker Freo, een dochterbedrijf van Rabobank.

De coronacrisis treft vele Nederlanders hard in de portemonnee. Mensen komen in de knel omdat ze hun baan kwijtraken of hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. Begin dze week meldde NRC op basis van een inventarisatie onder 197 corporaties dat bijna negenduizend huurders zich onlangs gemeld hebben bij hun woningcorporatie omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. De corporaties verwachten dat de komende tijd meer huurders zich melden met betalingsproblemen, omdat de financiële buffers die sommige huurders hebben opgebouwd op raken.
"Mijn oproep is om niet met financiële problemen door te lopen, maar over de schaamte heen te stappen en tijdig hulp te zoeken", aldus Frank Lansbergen van SchuldHulpMaatje Westland. "De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe je kunt rondkomen van een lager inkomen. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. Deze hulp kost niets."

Hulp in coronatijd
Al honderden mensen in Westland zijn in de afgelopen jaren door een maatje geholpen om hun geldzorgen weer onder controle te krijgen. "Ook in deze coronatijd werkt SchuldHulpMaatje Westland door. Onder normale omstandigheden komt een maatje bij de hulpvrager thuis, maar dat is in deze tijd van corona niet mogelijk. Gelukkig zijn er tal van andere mogelijkheden om contact te houden, zoals bellen, mailen, Whatsapp, een videoverbinding en natuurlijk de papieren post."
Financiële problemen zijn een grote bron van stress. "Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is."
Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is volgens Lansbergen heel eenvoudig. "Stuur een mailtje naar info@schuldhulpmaatjewestland.nl of bel (06) 10506757. Onze coördinator neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Wil je liever eerst zelf zien hoe je er financieel voorstaat, doe dan anoniem de test op www.uitdeschulden.nu of
www.geldfit.nl. Speciaal voor jongeren is er de website:
www.Moneyfit.nl. Binnen een paar minuten weet je of het nodig is om in actie te komen."

Bekijk voor meer informatie:
www.schuldhulpmaatjewestland.nl.