Start strandseizoen

Monster - De posten van de Westlandse reddingsbrigades zijn afgelopen zaterdag weer opengegaan. Het toezicht en de hulpverlening verlopen door alle coronamaatregelen wel wat anders dan anders.

De reddingbrigades hebben speciale protocollen opgesteld, de strandposten zijn coronaproof gemaakt en alle lifeguards krijgen een speciale coronabriefing voordat ze op het strand aan de slag gaan. Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland, was zaterdag te gast op het Westlandse strand om alle maatregelen met eigen ogen te bekijken. Hij complimenteerde de brigades met hun zeer zorgvuldige voorbereiding. "Alle maatregelen zijn totstandgekomen in nauwe samenwerking met collega-brigades, de Veiligheidsregio, gemeente Westland en andere partners", aldus Roel Batelaan, voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade (MRB).
"Wij zijn er net als elk jaar voor de veiligheid van de strandbezoekers, maar dit jaar vragen we of de strandbezoekers ook op onze veiligheid willen letten", zegt Marc Bakema, voorzitter van de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade (GVRB). "Houd op het strand 1,5 meter afstand, ook van onze lifeguards. Als u hulp nodig heeft, staan de vrijwilligers uiteraard gewoon voor u klaar. Volg dan wel nauwgezet hun aanwijzingen op, zodat wij u op een veilige manier kunnen helpen."
De vrijwillige lifeguards van de GVRB en MRB zijn van medio mei tot medio september elk weekend en in de zomervakantie elke dag op het strand aanwezig. Houd voor actuele informatie over de veiligheid op en rond het strand de social media en websites van de brigades in de gaten:
www.rbmonster.nl en
www.reddingsbrigade.com.

'Houd uw kat
binnen in broedtijd'

Westland - 'Kuiken in het land, poes in de mand'. Met die slogan vragen natuurminnende organisaties aandacht voor het gevaar van katten voor jonge weidevogels. Eigenaren wordt gevraagd om hun dier tijdens het broedseizoen ‘s nachts binnen te houden.

'Vitaal in de regio'

Westland - De WOS brengt dagelijks vanaf 8.45 uur, elk uur, in samenwerking met Vitis Welzijn 'Vitaal in de regio' met beweegprogramma's als Yoga, mindfulness, country line dansen. Gemiste afleveringen kunnen worden teruggekeken op VitisOnline.nl. Naast beweeglessen is op
VitisOnline.nl ook een gevarieerd aanbod terug te vinden op het gebied van muziek, documentaires, online colleges van 'Jong Geleerd, Oud Gedaan' en diverse online cursussen en workshops zoals de workshop ‘Ondersteunen bij eenzaamheid in tijden van corona’ op donderdag 11 juni. De lessen zijn opgenomen in wijkcentra in Westland en in het Huis van de Wijk in Hoek van Holland.