Ook de kappersbranche maakt gebruik van de verrijdbare scheidingswand. Foto: (PR)
Ook de kappersbranche maakt gebruik van de verrijdbare scheidingswand. Foto: (PR)

Glass Inside: allround partner in glasoplossingen

Wateringen - Het handhaven van een anderhalve meter samenleving wordt een stuk makkelijker en veiliger door de scheidingswand. Het Wateringse bedrijf Glass Inside, dat glastoepassingen voor interieurs produceert, speelt in op deze behoefte. In samenwerking met Van ’t Wout metaalindustrie uit Kwintsheul fabriceert het onder de noemer '(Be)Scherm' een verrijd- en koppelbare glazen scheidingswand in een aluminium frame.

Auteur: Rianne Dekker

“Duurzaam, sterk, licht en zodoende makkelijk te verplaatsen, en goed te onderhouden”, aldus Louis Grootscholten van Glass Inside. Met dit laatste doelt de ondernemer op het schoonhouden. “Dat gaat met glas beter dan bijvoorbeeld met de toepassing plexiglas. Plexiglas is in mijn optiek ook wat kwetsbaarder. En persoonlijk vind ik glas een wat sjiekere uitstraling hebben. We zijn ook al bezig met een scheidingsvariant voor buiten. Die wordt aan de onderzijde goed verzwaard zodat hij niet met de eerste de beste windvlaag om ligt."
Er gloort dus nog meer hoop voor de horeca, die per 1 juni het beperkte aantal bezoekers van dertig, inclusief personeel, mag toelaten. “Doordat het scherm verrijdbaar is kun je de horecagelegenheid anders in gaan delen, want met de traditionele indeling kun je lang niet alle ruimte benutten”, aldus Grootscholten. “Dan wordt het bijvoorbeeld mogelijk om drie tafels kwijt te kunnen op een plek waar er normaal twee staan."
Op de site www.beschermjeklanten.nl, waarop de activiteiten van Glass Inside te volgen zijn, wordt het effect van de verrijdbare scheidingswand omschreven als 'maximale bezetting, minimaal risico'. En, niet geheel onbelangrijk: door de maximale bezetting van het bedrijf is de terugverdientijd kort. Dit kan ook Rob Jansen van de gelijknamige kapperszaak in Naaldwijk bevestigen. Hij maakt reeds gebruik van de verrijdbare scheidingswand en uit in een inmiddels al dertigduizend keer bekeken filmpje op de Facebookpagina van Glass Inside zijn goedkeuring. “Ik kan nu drie in plaats van twee mensen op rij verantwoord knippen. Het verdient zichzelf terug."
Grootscholten verwacht wel dat de kappersbranche beperkt gebruik gaat maken van de wand. “Men had al verwacht dat men los mocht gaan vanaf 11 mei en heeft veelal al plexiglas laten plaatsen. Maar door Horeca Nederland en tal van instanties wordt met interesse naar ons scherm gekeken. We hebben een landelijke dekking - er is bijvoorbeeld belangstelling in Utrecht - maar ook daarbuiten. Er is zelfs al vraag vanuit België."
In coronatijd werken de monteurs van Glass Inside volgens het advies en protocol van Bouwend Nederland. Grootscholten: “Dit betekent o.a. handen wassen en de 1,5 meter respecteren en ook uitstralen, door bijv. het werkgebied af te zetten."