Verruiming terrassen

Naaldwijk - De gemeente staat open voor een tijdelijke verruiming van de terrassen daar waar dat fysiek mogelijk is. "Op een plein heb je meer mogelijkheden dan in een smalle straat, maar we kijken waar we maatwerk mogelijk kunnen maken.” Dat zei burgemeester Arends donderdagavond tijdens een vergadering van de Commissie Bestuur.

Horeca Westland en gemeenteambtenaren werken aan een gezamenlijk kader waarbinnen de terrassen ingevuld kunnen gaan worden. Leidend in alles is de noodverordening, benadrukte Arends. "Voor de hulpdiensten moet er te allen tijde een onbelemmerde doorgang zijn en ook andere ‘stromen in de publieke ruimte‘ moeten ongehinderd op anderhalve meter afstand kunnen functioneren."
Burgemeester Arends heeft vertrouwen in een goede uitwerking. "Er is ons als gemeente ook alles aan gelegen om de horeca nog iets van het seizoen te kunnen laten maken.”
De weekmarkten gaan niet verplaatst worden om de terrassen meer ruimte te geven. "Op de pleinen is geïnvesteerd in voorzieningen die met name voor de foodkramen van belang zijn en die voorzieningen zijn elders niet aanwezig.”

'Coronafeestje'
in Zwethzone

De Lier - Voor het tweede weekend op rij zijn in de Zwethzone de restanten van een 'coronafeestje' gevonden. Rond een picknicktafel werd zondagochtend een flinke hoeveelheid rommel aangetroffen, waaronder plastic (wegwerp)bekers en drankflessen. Westland Verstandig-raadslid Leo Boekestijn, die de ontdekking deed, plaatste een foto op Twitter. Hij is voornemens om schriftelijke vragen aan het college van B en W te stellen.