Huttenbouwen gecanceld

Naaldwijk - Vanwege het coronavirus is het verbod op evenementen verlengd tot 1 september. Met als gevolg dat Stichting Vakantiewerk Naaldwijk het jaarlijkse huttenbouwen voor de schooljeugd heeft moeten cancellen.

Na de editie van dit jaar zou bekend worden gemaakt dat Koornstra & Co afscheid neemt als hoofdsponsor. Dat betekent dat het huttenbouwen in 2021 met een nieuwe sponsor verder gaat. Koornstra & Co neemt na acht jaar afscheid om te worden opgevolgd door Lievaart & Slaghuis. Het jaarlijkse huttenbouwen op het terrein achter het World Horti Center is voor veel schoolkinderen het hoogtepunt van de zomervakantie. Net als veel andere evenementen die voorlopig geen doorgang kunnen vinden is ook deze activiteit van de zomeragenda geschrapt. “Gezien de aangekondigde versoepelingen en de leeftijdscategorie van de kinderen, van 6 tot en met 12 jaar, was er nog een sprankje hoop. Maar het bestuur heeft helaas te horen gekregen dat het doek voor de editie van 2020 definitief is gevallen. De gezondheid van de kinderen en vrijwilligers staat uiteraard voorop”, laat Erik Rensen van Koornstra & Co weten. Het Lierse bedrijf, actief in de import en export van groenten en fruit, heeft het succesvolle event acht jaar lang met heel veel plezier gesponsord. Niet alleen financieel, maar ook met verse en gezonde producten. “We hebben dit altijd graag gedaan, maar onze inzet valt in het niet bij die van de enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben het samen met de kinderen gemaakt tot wat het nu is. Ik ben acht jaar met veel plezier bestuurslid geweest en ik wens Lievaart & Slaghuis succes toe als hoofdsponsor. Wij hebben toegezegd dat wij ook in de toekomst de kinderen en vrijwilligers blijven voorzien van ons gezonde groente en fruit."

'Douze points' voor Michelle Dorlas

's-Gravenzande - Michelle Dorlas uit Kwintsheul is de winnares van de eerste editie van de WOS Songfestival Challenge.

In de competitie brachten zeven lokale artiesten een cover van een bestaand songfestivalnummer uit en maakten daarbij een passende videoclip. Dorlas coverde 'Only Teardrops' (2013) van Emelie de Forest. De nummers zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Wim Staessens (directeur Theater Koningshof), zangeres Maghen Hilgersum en songfestivalkenner Maxim van Ooijen. Elk jurylid mocht 12, 8 en 4 punten uitdelen. Die punten vormden de helft van de beoordeling. Van de jury kreeg Michelle 4 punten, van de 72 in totaal. Het publiek was goed voor de andere helft van de stemmen.
De top drie van het publiek was goed voor respectievelijk 36, 24 en 12 punten. Als publieksfavoriet sleepte Dorlas 36 punten binnen, wat het totaal op 40 brengt. Op de tweede plek eindigde juryfavoriet Babette Zwinkels met 36 punten. Alle videoclips zijn terug te kijken op WOS.nl/songfestival