Behoud huurwoningen
Vestia flinke stap dichterbij

Westland - Minister Ollongren heeft dinsdag 12 mei met alle betrokkenen, waaronder wethouder Van der Stee, een intentieovereenkomst getekend voor een aanpak van de volkshuisvestelijke problematiek in de gemeenten Westland, Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Pijnacker-Nootdorp en Zuidplas.

Dit bestuurlijke akkoord is een belangrijke mijlpaal in het behoud van bijna tienduizend woningen van woningcorporatie Vestia voor de verhuur. Minister Ollongren: “Ik heb veel waardering voor de inzet van alle betrokken partijen die constructief met elkaar in gesprek zijn gegaan over de overname van het bezit van Vestia. Ik ben trots op de wil bij zoveel bestuurders om deze volkshuisvestelijke uitdaging snel op te pakken. Zo zorgen we er samen voor dat sociale huurwoningen behouden blijven. Want die zijn hard nodig voor een grote groep mensen.”
“Westlanders moeten in Westland kunnen blijven wonen, ook als ze geen eigen woning kunnen betalen en afhankelijk zijn van sociale huur”, aldus wethouder wonen Ben van der Stee.