Er werden tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen. Foto: (PR/Politie)
Er werden tientallen vaten met chemicaliën aangetroffen. Foto: (PR/Politie)

Verdachte aangehouden na vondst kwekerij in aanbouw

Kwintsheul - De politie heeft woensdagochtend op een bedrijventerrein aan de Driesprong in Kwintsheul na een anonieme melding in een verborgen ruimte een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen.

Ook werden in een kas tientallen vaten met verdachte chemicaliën aangetroffen. Een 37-jarige man uit Kwintsheul is als betrokkene aangehouden. Vermoedelijk waren de duizenden liters chemicaliën bestemd voor de productie van drugs. De chemicaliënvaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De kwekerij is ontmanteld en het materiaal is in beslag genomen. De betrokkenheid van de 37-jarige verdachte wordt onderzocht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Drugslabs kunnen overal zitten. Heeft u het vermoeden van een drugslab? Meld dat, want er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab vanwege brand- en explosiegevaar en geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie schakelt zonodig de brandweer en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen in. Wilt u liever anoniem melding maken? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem (MMA) via tel. (0800) 7000. Als de veiligheid dit toelaat, kunt u bijzonderheden vastleggen voor de politie. Denk aan het noteren of fotograferen van nummerborden, vervoermiddelen en personen.