Workshop in strijd tegen eenzaamheid

In Westland voelt ruim 41 procent van de mensen zich eenzaam en 8 procent voelt zich ernstig eenzaam. Door het coronavirus bestaat de kans dat nóg meer mensen met eenzaamheid te maken krijgen. Daarom bieden Vitis Welzijn en de gemeente Westland samen een kosteloze online workshop aan speciaal gericht op het ondersteunen van kwetsbare mensen.

Datum: donderdag 11 juni. Tijd: tussen 10.00 en 12.00 uur. Een belangrijk deel van de workshop gaat dan ook over de vraag: 'Hoe kunt u mensen die (mogelijk) eenzaam zijn helpen in de 1,5 metersamenleving?'. Nancy van der Zeijden en Pleun Snel van Vitis Welzijn verzorgen de workshop. Samen met de deelnemers staan ze stil bij de huidige situatie en gaan ze in op verschillende vormen en oorzaken van eenzaamheid. Ook komt aan bod hoe men eenzaamheid kan signaleren en bespreken.
De workshop is bedoeld voor iedere betrokken inwoner, vrijwilliger en professional die zich zorgen maakt over (mogelijke) eenzaamheid in Westland en wil helpen eenzaamheid bij anderen te voorkomen of tegen te gaan. De workshop vraagt geen voorbereiding en is kosteloos. Voor meer informatie en/of aanmelden:
www.vitiswelzijn.nl/nieuws/workshop-eenzaamheid of stuur een email naar cursus@vitisjgz.nl, graag ook hierbij uw telefoonnummer vermelden.