Vrijwillig Traineeship

Westland - Een groep van zestien jongeren is woensdag 6 mei gestart met hun Vrijwillig Traineeship. Deze trainees, jongeren tussen de 16 en 27 jaar oud, gaan de komende zes maanden coronaproof aan de slag onder leiding van een coach.

Met het landelijke actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een betrokken samenleving. In Westland krijgt deze ambitie vorm in het project 'Vrijwillig Traineeship'. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen Vitis Welzijn en verschillende maatschappelijke organisaties.
De trainees gaan een half jaar, voor ongeveer vier uur in de week, vrijwillig aan de slag bij drie verschillende organisaties naar keuze in Westland. Zij gaan eerst coronaproof (online en op afstand) aan de slag en daarna ook echt bij de organisaties zelf. Ze doen iets goeds voor een ander, ontmoeten nieuwe mensen, volgen leuke cursussen en bouwen aan hun CV.
Tijdens de online startbijeenkomst hebben zij samen activiteiten bedacht die zij voor Westlandse inwoners kunnen organiseren. Voorstellen en ideeën die ter tafel kwamen: online sportlessen aan ouderen, een muziekbingo en drumlessen voor jongeren met een verstandelijke beperking. Bekijk voor meer informatie: www.vrijwilligtraineeship.nl


'Help jonge vluchtelingen'

Westland - De fracties van PvdA, GroenLinks, CDA, PvdD, SP, 50Plus en D66 in Zuid-Holland vragen aandacht voor de nijpende situatie van alleenstaande vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Het verzoek aan Gedeputeerde Staten is om een brief aan het Kabinet te schrijven waarin gepleit wordt om gehoor te geven aan de oproep om kwetsbare vluchtelingenkinderen over te nemen uit de overvolle kampen. Statenlid Armine Stepanyan (GroenLinks): "Kinderen zonder ouders op de vlucht zitten vast op de Griekse eilanden en zijn zeker nu met de coronacrisis extra kwetsbaar. Deze kinderen verdienen een goede opvang in Europa, voordat een grote uitbraak losbarst in de vluchtelingenkampen. Kinderen kiezen niet waar ze geboren worden en een vluchtelingenkamp is niet een plek waar ze gezond kunnen opgroeien. Wij dienen nu solidariteit met Europa te tonen, door ons aandeel van maar 500 kinderen in Nederland op te vangen."