Tweede locatie voor Beukenrode

Naaldwijk - Beukenrode is erin geslaagd een geschikte tweede locatie voor een hospice binnen Westland te vinden.

Met medewerking van de gemeente Westland wordt gewerkt aan een verbouwplan om dit pand aan de Magnolia-straat in 's-Gravenzande geschikt te maken voor vier gastenkamers. Het pand komt naar verwachting begin 2021 beschikbaar en met de eigenaar is overeengekomen dat hij het zal verkopen aan Beukenrode.
Het hospice in Naaldwijk is te vaak vol en dus niet beschikbaar voor nieuwe gasten, zodat een tweede locatie nodig is. Net als dit hospice wordt het in 's-Gravenzande een kleinschalig, intiem hospice, waar voor bewoners van Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland een bijna-thuis omgeving wordt gecreëerd, waar men zijn laatste levensfase goed verzorgd kan doorbrengen. Het pand ligt rustig maar toch in de nabijheid van het centrum, is per openbaar vervoer goed bereikbaar en er kan voor voldoende parkeerruimte worden gezorgd. De omwonenden zijn over deze plannen geïnformeerd.
Voor de verbouwing en inrichting is veel geld nodig, zodat het bestuur van Beukenrode graag in contact komt met donateurs. Zij kunnen bij voorbeeld een bepaald project financieel adopteren en daarbij gebruik maken van schenking met belastingvoordeel.
Ook is Beukenrode op zoek naar nieuwe vrijwilligers die vanaf begin 2021 ingezet kunnen worden bij de verzorging van de gasten in het nieuwe hospice.


De Waterman pas later open

Wateringen - De binnen- en buitenzwembaden mogen weer open, zo werd afgelopen week bekend gemaakt tijdens de persconferentie van het kabinet.

De Waterman treft voorbereidingen voor een zo snel mogelijke opening, maar 11 mei was voor het Wateringse zwembad geen realistische datum. De Waterman verwacht dit jaar op zijn vroegst op 1 juni open te kunnen. De opening gebeurt met inachtneming van de richtlijnen vanuit de overheid en volgens het protocol dat door de zwembadbranche is opgesteld (www.zwembadbranche.nl/protocol-verantwoord-zwemmen). "De laatste schoonmaakacties gaan nu plaatsvinden en het bad zal met water gevuld worden. Vanwege iets minder strenge normen kunnen nu ook weer meerdere vrijwilligers tegelijk aanwezig zijn om daarvoor te zorgen. Wie wil kan zich altijd aansluiten!", aldus het stichtingsbestuur.