Brandweerlieden gingen op onderzoek uit naar de oorzaak van de vreemde geur. Foto: (WB)
Brandweerlieden gingen op onderzoek uit naar de oorzaak van de vreemde geur. Foto: (WB)

Herkomst 'vreemde lucht' in Honselersdijk onbekend

Honselersdijk - In het centrum van Honselersdijk werd afgelopen week een vreemde lucht geroken. Op de meldkamer van de hulpverleningsdiensten kwamen meerdere meldingen binnen. Bewoners klaagden over een gasachtige geur.

Maandag 4 mei rond 15.00 uur werd de brandweer, na eerdere vergelijkbare stankmeldingen, opnieuw gealarmeerd voor een vreemde lucht in de omgeving van de Hofstraat in Honselersdijk. Brandweerlieden zijn direct op onderzoek uitgegaan naar de oorzaak van de vreemde geur. Om de kern op te sporen hebben meetploegen van de brandweer het vuilwaterriool gecontroleerd. Bij deze werkzaamheden werd de brandweer bij gestaan door diverse specialisten van firma Valk en de Groot, hoogheemraadschap Delfland, Omgevingsdienst haaglanden en de gemeente Westland.
Bij de metingen in het buitengebied van Honselersdijk werden afwijkingen geconstateerd. Het ging om een verhoogde concentratie van een benzineachtige stof. De uiteindelijke bron werd niet gevonden.

Spoelen rioolstelsel
De gemeente Westland heeft in samenwerking met firma Valk en de Groot het rioolstelsel gespoeld. Mensen die last hadden van de vreemde lucht, kregen het advies hun huis te ventileren. Verder onderzoek naar de mogelijke oorzaak van dit incident heeft vooralsnog niets opgeleverd.