Nieuwbouw Stella Nova in Sterrenkwartier Hoog gestart

Spijkenisse - Ondanks de coronacrisis blijft Maasdelta Groep bouwen aan duurzame betaalbare woningen en betere wijken.

Op maandag 25 mei is ABB Bouwgroep gestart met de heiwerkzaamheden voor de eerste fase van de nieuwe woonwijk Stella Nova in Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. Daarmee is de start bouw van deze herstructureringswijk een feit. Maasdelta biedt in de eerste fase 51 sociale huurwoningen aan, waaronder 7 benedenwoningen, 14 maisonnettes, 8 eengezinswoningen en 22 appartementen.

De vernieuwing van Sterrenkwartier Hoog wordt in vier fasen uitgevoerd. De bewoners van de Uranusstraat en de Kometenstraat hebben in de zomer van 2019 een nieuw onderkomen gevonden. In oktober 2019 zijn 140 woningen gesloopt om plek te maken voor de nieuwe energiezuinige woningen. In Stella Nova worden 51 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen gebouwd. De eerste 36 sociale huurwoningen (benedenwoningen, maisonnettes en eengezinswoningen) komen te zijner tijd in de verhuur via Woonnet Rijnmond. Het appartementencomplex met sociale huurwoningen volgt in een later stadium.

De heiwerkzaamheden duren ongeveer acht weken. Naar verwachting zijn de casco’s van de eerste woningen rond november gereed. De bewoners van de koopwoningen kunnen in het eerste kwartaal van 2021 hun intrek nemen in de nieuwe woningen. De oplevering van de sociale huurwoningen volgt in het tweede kwartaal van 2021.