Rondleiding militair erfgoed Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - Op zondag 7 juni organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis haar eerste uitgestelde rondleiding van 2020 over het rijk aanwezige militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis.

Door de maatregelen in het kader van het Corona virus was het eerder niet mogelijk om rondleidingen te organiseren. Inmiddels is dit door de verruiming van de maatregelen weer mogelijk. De stichting heeft hiervoor een protocol opgesteld dat inmiddels is goedgekeurd, zodat men nu van start kan gaan. Het protocol is te raadplegen op de site: www.fronttaal.info.

Om 13.00 uur start de rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem en zal het tijdsbeeld behandelen van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog .Om 13.30 uur start de rondleiding 'Sporen van de Tweede Wereldoorlog'. De laatste oorlog ligt al 75 achter ons, maar sporen van de impact van deze Tweede Oorlog zijn nog steeds zichtbaar. De rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting zijn achtergebleven. Tijdens de wandeling loopt u met een gids door de vesting waarbij onder meer de FlAk bedding bezocht zal worden. Op deze FlAK bedding stond in de oorlog luchtdoelgeschut.

De kosten voor de rondleidingen bedragen elk € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor aanmelding het formulier invullen op de site https://www.fronttaal.info, waarbij u een keuze maakt voor één van de rondleidingen. Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie.