M.edewerkers GGZ Delfland op cohortafdeling. Foto: PR
M.edewerkers GGZ Delfland op cohortafdeling. Foto: PR Foto: PR

GGZ Delfland cohortafdeling voor regio Haaglanden

GGZ Delfland is in de regio Haaglanden de enige instelling met ervaring in cohortverpleging van ggz-patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Anders dan de naam doet vermoeden, zit GGZ Delfland verspreid in de regio’s Haaglanden en Rijnmond.

Andere ggz-instellingen hebben wel een cohortafdeling, maar tot nu toe geen besmettingen. Gezien de ervaring is GGZ Delfland gevraagd de cohortverpleging voor de gehele regio op zich te nemen.

Besmette patiënten die vanuit andere instellingen ingezonden worden, kunnen per direct terecht in Ridder 10. GGZ Delfland heeft deze kliniek beschikbaar gesteld. De medewerkers van de desbetreffende instelling komen met de patiënt mee en kunnen zo hun behandeling vervolgen. Ook persoonlijke beschermingsmiddelen worden door de andere instelling zelf meegenomen. Zo blijft er voldoende voorraad voor de klinieken van GGZ Delfland .De kennis en ervaring die medewerkers van GGZ Delfland reeds opgedaan hebben op de cohortafdeling, delen zij met de medewerkers van de andere instellingen. Hierdoor kunnen alle ggz-patiënten in de regio rekenen op een eenduidige aanpak die positief ontvangen is.

Binnen GGZ Delfland zijn tot nu toe 11 patiënten op de cohortafdeling verpleegd. Zij zijn inmiddels allemaal hersteld en weer terug naar hun eigen afdeling.