Leendert van Marion vierde maandag z'n 100ste verjaardag. Foto: Foto-OK.nl
Leendert van Marion vierde maandag z'n 100ste verjaardag. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Honderdjarige had zijn verjaardag graag met groot feest gevierd

Zuidland – Maandagmiddag feliciteerde burgemeester Van Oosten (telefonisch) meneer Leen(dert) van Marion, die die dag zijn 100ste verjaardag vierde.

Leen had net als toen hij 90 en 95 werd, ook nu zijn verjaardag uitgebreid en groots willen vieren. Maar jammer genoeg ging dat in dit kroonjaar niet.

‘Toen ik 90 werd zijn er wel zo’n 100 mensen op het feest geweest en ook toen ik 95 werd waren dat er minstens zoveel’, vertelt meneer Van Marion enkele dagen voor zijn verjaardag door de telefoon. Dat zijn dochter Reina op de dag van zijn verjaardag een felicitatie ‘meet en greet’ georganiseerd had waarbij familie en vrienden na elkaar, op afstand en binnen een beperkte tijd de jarige konden komen feliciteren, vond Leen wel leuk. ‘Maar dat is toch heel anders en minder uitbundig dan wat ik in gedachte had’, vertelt hij. ‘Ik heb er het hele jaar naar uitgezien.’

De eeuweling werd op 25 mei 1920 aan de Haasdijk in Abbenbroek geboren, waar hij ook opgroeide en het grootste deel van zijn leven woonde. Tien jaar geleden verhuisde hij naar Zuidland. Leen was de op één na oudste in het gezin met zeven kinderen. De familie woonde in een boerderij waar zijn ouders een gemengd (melkvee en akkerbouw) bedrijf hadden.
Lees verder op pagina 4.