Foto: Leo Mackenbach
Foto: Leo Mackenbach Foto: Leo Mackenbach

Lezers schrijven

Toegegeven, het zijn moeilijke tijden waarin we hebben moeten leven in de afgelopen maanden en wellicht nog zullen moeten in een komende periode.

U en ik zien wellicht onze welverdiende vakantie in rook opgaan als we sowieso al op vakantie kunnen.

Nee, het wordt nog even op de handen blijven zitten en afwachten of we al of niet met de schrik vrijkomen. Gezond blijven is het motto!

Gezond blijven doe je ook met zijn allen, uw schrijver doet elke week een rondje door zijn buurtje met een vuilniszak en een grijper en verwijdert het zwerfvuil dat op zijn pad komt.

Dat doe ik omdat ik van mening ben dat een schone buurt ook een gezonde buurt is. Niet iedereen denkt er zo over en daarom zie ik mij mijn rondje nog in lengte van dagen doen.

Mijn buurman heeft de ondergrondse restafvalcontainer geadopteerd en samen houden we het netjes in ons straatje/buurtje.

En áls je thuis moet blijven en de baas van Nederland zegt dat je dan best een ommetje mag maken om toch maar even een luchtje te scheppen dan is het natuurlijk fijn als je zonder hinkstapsprongen je wandeling kan maken.

Het valt me op dat er nog steeds buurtbewoners in alle wijken zijn die zich weinig gelegen laten liggen aan orde en netheid. Ze weten waarschijnlijk niet dat de vliegende ratten (wilde duiven) of andere loslopende dieren (echte ratten, muizen, katten en andere vogels) vuilniszakken kapotscheuren om bij de inhoud te komen.

Laten we wel zijn, zo'n troep als op bijgaande foto is toch een aanfluiting?

Jongens en meisjes van alle leeftijden, doe er wat aan!

Leo Mackenbach

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is. Het kan zijn dat in de papieren editie geen ruimte is voor uw inzending. Deze wordt dan in ieder geval wel online geplaatst.