De laptops zijn vorige week overhandigd
De laptops zijn vorige week overhandigd

Rabobank schenkt laptops voor onderwijs

Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf maandag 11 mei met enige aanpassingen weer open en de klassikale lessen worden deels hervat. Ook het thuisonderwijs blijft nog deel uitmaken van het onderwijspakket.

Maar niet alle leerlingen beschikken thuis over de digitale middelen om daar het onderwijs te volgen. Dankzij de donaties van bedrijven kan aan de vraag om extra digitale hulpmiddelen worden voldaan.

Vanaf maandag 11 mei moeten leerlingen de uitgeleende schoolmaterialen voor het thuisonderwijs weer meenemen naar school. Echter, de behoefte aan bijv. laptops om opdrachten thuis te kunnen maken, blijft bij leerlingen die daar thuis niet over kunnen beschikken, bestaan. Daarom overhandigde mw. Weeda van de Rabobank vorige week de eerste van een aantal laptops aan de heer Groeneveld van VCPO Spijkenisse en mw. Van Doesburg van de samenwerkende schoolbesturen op Voorne-Putten.

Niet alle leerlingen hebben namelijk vanuit huis met een digitaal hulpmiddel onderwijs kunnen volgen. Corina Weeda van de Rabobank: "De Rabobank wil in deze uitzonderlijke tijd graag een steentje bijdragen om dat te veranderen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zoveel mogelijk basisschoolleerlingen ook nu aan het thuisonderwijs kunnen deelnemen."