Ook de Roparun is dit jaar afgelast. Archieffoto
Ook de Roparun is dit jaar afgelast. Archieffoto

Coronarun in plaats van Roparun

Nissewaard - Roparunteam de Estronrunners doen dit jaar geen Roparun maar een virtuele Coronarun. Op zondag 31 mei starten zij om 12.00 uur met een virtuele 24-uurs estafette, waarbij ieder lid individueel actief is op welke manier dan ook.

De 24 mensen uit het team, zullen na elkaar een uur lopen, fietsen, skaten, aan yoga doen of misschien wel twirlen.

Toch met elkaar
Normaal zijn de Estronrunners in deze tijd volop bezig met het organiseren allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor de Stichting Roparun.

In deze rare periode waarin alle activiteiten ook stil liggen, vond men het belangrijk om toch iets met elkaar te doen. Aan het teamgevoel, dat zo belangrijk is in een roparunteam, kan ook op deze alternatieve manier bijgedragen worden. Daarom werd de virtuele Coronarun bedacht.

Digitale aflossing
Alles is mogelijk, als men maar actief bezig is. Bij het individueel sporten in estafettevorm lost men elkaar digitaal af door middel van een WhatsApp bericht. Iedereen maakt zo'n 15 seconden opnames van de activiteit en deze vormen de basis voor een filmpje dat achteraf gedeeld zal worden.


Missie
Het geld dat normaal gesproken wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun, wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.'

In deze voor veel ondernemers moeilijke periode ziet het team de Estronrunners af van het zoeken naar vaste sponsors.

Donaties
Wie echter wil doneren voor deze actie kan dit doen via NL31 RABO 0167954318 tnv Estron Runners, ovv Coronarun. Niet wetende of en zo ja, hoeveel donaties zij zullen krijgen, willen de Estron Runners wel duidelijk aangeven dat deze donaties NIET naar de Roparun gaan, maar dat zij dit ditmaal beschikbaar stellen aan verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio.

Voor bewoners en personeel
Wanneer de huizen open gaan en bezoek weer is toegestaan, willen zij namens de donateurs een donatie doen waarmee men voor bewoners, familie en personeel een gezellige middag of avond kan organiseren. Op deze manier willen de leden van Roparun team Estronrunners ook iets doen als teken van medeleven aan iedereen die het op dit moment extra moeilijk heeft.

Meer informatie op Facebook, www.estronrunners.nl of 06-53109800.