Beperkte huurverhoging

Maasdelta Groep heeft met de huurdersorganisatie SHS uit Spijkenisse overeenstemming bereikt over de huurverhoging 2020.

De gemiddelde huurverhoging per 1 juli a.s. wordt over het gehele bezit 2,6%, variƫrend van 0% tot 2,9%. De variatie volgens de huursombenadering is gelijk aan de inflatie in 2019, zoals met de huurdersorganisaties eerder werd afgesproken. Er is rekening gehouden met de wens van de huurdersorganisaties om de huurverhoging zo gelijkmatig mogelijk te spreiden over alle huurders. De huursombenadering legt een verband tussen de huur die de huurder betaalt en de kwaliteit van de woning. Een woning met hoge kwaliteit en een lage huur krijgt een iets hogere huurverhoging, maar niet hoger dan 2,9%. Een woning met een huurprijs die meer in overeenstemming is met de kwaliteit krijgt een lagere huurverhoging. Hierdoor wordt de prijs/kwaliteit verhouding meer naar elkaar toe gebracht.

Huurders die hiervoor in aanmerking komen kunnen bij Maasdelta een verzoek indienen voor huurbevriezing of huurverlaging.