In Oudnieuws uiteraard aandacht voor de oorlogsjaren.
In Oudnieuws uiteraard aandacht voor de oorlogsjaren.

Oudnieuws wordt éénmalig huis aan huis bezorgd

Geervliet - Deze week valt bij iedere inwoner van Geervliet Oudnieuws in de bus.

Het blad van Stichting Oud-Geervliet wordt éénmalig huis aan huis verspreid dankzij een bijdrage van de gemeente en het DeltaPORT Donatiefonds.

Bezetting en bevrijding
In dit nummer uiteraard aandacht voor de bezetting en bevrijding van Geervliet. De tentoonstelling die de stichting had voorbereid voor dit jaar, verschuift naar volgend jaar, maar in Oudnieuws krijgt u alvast een voorproefje. U leest o.a. de verhalen van juffrouw Boutkan en vijf van haar schoolkinderen. Ook is er aandacht voor de bommenwerper die in 1940 neerstort tebij Simonshaven, in die tijd onderdeel van de gemeente Geervliet. In Oudnieuws leest u ook het verhaal over de invordering van de kerkklokken door de Duitsers. Hoe verging het de klokken in Nissewaard?

Volgend nummer
In het volgende nummer is er aandacht voor de huidige (corona) geschiedenis. De mooiste verhalen, foto's en tekeningen van kinderen/jongeren uit Geervliet krijgen een ereplaats. Kijk op www.stichtingoudgeervliet.nl voor de lesbrief en de film zodat je precies weet wat je moet doen om kans te maken op publicatie. Let wel op de deadline van 1 juli a.s.