GGD Rijnmond: vier extra testlocaties in de regio

Regio - GGD Rotterdam-Rijnmond bereidt zich voor om in juni dagelijks ruim 1000 inwoners te testen op het coronavirus. In juni kunnen alle Nederlanders die klachten hebben zoals verkoudheid, keelpijn of koorts zich door de GGD laten testen.

De GGD opent daarom binnenkort vier extra testlocaties in de regio. Iedereen kan zelf, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak maken. Op Goeree-Overflakkee wordt een locatie geopend in een leegstaand bedrijfspand op bedrijventerrein Oostplaat, aan de rand van Middelharnis (Zernikeweg 28). Ook komt er een testlocatie in de gemeente Nissewaard. De precieze locatie wordt later deze week bekend gemaakt. Daarnaast komt er een testlocatie bij in Rotterdam en Schiedam. De GGD beschikt bovendien nog over twee mobiele testunits die ingezet kunnen worden.

Bij het ter perse gaan van deze krant waren de volgende cijfers bekend van het aantal positief geteste personen. Hellevoetsluis zijn tot nu 64 personen positief getest op het coronavirus. In Brielle 32, Westvoorne 25, Nissewaard 174 en op Goeree-Overflakkee 255. Tot nu toe zijn er in het heel Nederland 45.445 bevestigde COVID-19 patiƫnten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.