Geniet van mooi Voorne-Putten vanaf een fluisterboot.
Geniet van mooi Voorne-Putten vanaf een fluisterboot.

Fluisterboten gaan weer varen!

Regio - Het is eindelijk weer zover, na een lange natte winter en een mooi droog voorjaar mag er worden gevaren. Vanaf 1 juni steekt fluisterboot Bernisse weer van wal. De vrijwilligers, de schippers en gidsen, kunnen niet wachten om bezoekers te verwelkomen en onbekende plekken van ons mooie eiland te laten zien.

De vaart gaat wisselend naar Simonshaven of richting Heenvliet waardoor het iedere keer anders is. De deskundige gids vertelt er een interessant verhaal bij, over de dorpen en natuur waarlangs gevaren wordt. Mocht het onverwacht toch eens wat minder mooi weer zijn, de boot is overdekt. Dus je zit droog en de boot kan op koude dagen zelfs verwarmd worden! Het heeft door de crisis lang geduurd maar daardoor is alles nu wel tip top in orde en liggen de boot en het bezoekerscentrum in Zuidland er schitterend bij. Daar hadden de vrijwilligers nu wel tijd voor, elk nadeel heeft z’n voordeel niet waar?

Helaas moet voor een vaart met fluisterboot de IJsvogel, die vanaf het gemaal bij de molen in Spijkenisse vaart, nog even worden gewacht. Deze zal, zo als het er nu uit ziet, weer gaan varen vanaf eind juni. De al 20 jarige IJsvogel is geheel onder handen genomen, van voor tot achter geverfd, alle technische zaken gecontroleerd, is weer als nieuw en kan er nu weer jaren tegen. Deze boot vaart over de Vierambachtenboezem, een meer dan unieke tocht. Door de stad langs de oudste tot de nieuwste gebouwen, door het bos en de polder naar het Oostenrijk waar gestopt wordt bij wijngaard Domein de vier Ambachten waar u unieke wijn kunt proeven. Hoe uniek is dat? Vanuit een Nederlandse stad, door een typisch Nederlands landschap naar een plek met een Frans/Italiaanse allure. Niet op vakantie naar het buitenland? Dat hoeft ook niet, we hebben alles, hier op Voorne-Putten!

Beide boten worden onderhouden, bemand en gevaren door vrijwilligers van de Stichting Fluisterboot Voorne-Putten, mensen die dit belangeloos met veel plezier en passie doen. "We zijn echter nog wel op zoek naar mensen die zich bij ons willen aansluiten, schippers maar vooral gidsen en ook voor de taken op de wal. Zo zoeken we bijvoorbeeld iemand die de financiële zaken en iemand die de administratie kan oppakken. Maar ook gastvrouwen en heren die de bezoekers op vangen bij onze bezoekerscentra. Kortom heb je wat tijd over, sluit je dan aan bij de groep enthousiaste mensen van onze jonge levendige organisatie."

Fluisterboot Bernisse vaart vanaf de kade aan de Oude Veerdam 12 te Zuidland. Fluisterboot de IJsvogel vaart vanaf het gemaal de leeuw van Putten aan het Noordeinde 93 te Spijkenisse. Beide boten vertrekken om 13.30 uur de vaart duurt 2 tot 2,5 uur. Er zijn vanwege de crisis uiteraard voorlopig met nog wat regels. Voor meer informatie en boekingen, zie onze website www.rondvaart.info.