De briefschrijver wil een fatsoenlijke, ruime plek om te eten.
De briefschrijver wil een fatsoenlijke, ruime plek om te eten.

Ingezonden brief: volgepropte restaurants

Wat een fijn vooruitzicht dat behalve de basisscholen straks de middelbare scholen en de horeca weer kunnen gaan draaien.

Er kan weer wat geld verdiend worden. Het nieuwe normaal wordt tafeltjes met 1 1/2 meter tussenruimte. Dat juich ik toe en van mij mag dat, als alles weer achter de rug is zo blijven.
Het is al jaren een vreemd verschijnsel dat veel restaurants en terrassen vol worden volgepropt met tafeltjes, (ook vaak nog een heel klein tafeltje je extra schaaltje met patat moet op je schoot).
Je kunt je met moeite langs de mensen wurmen naar een leeg plekje. Je kunt je stoel niet naar achteren schuiven om fatsoenlijk plaats te nemen, want dan zit je in de nek van de mensen van het volgende tafeltje. Een heel enkel restaurant doet daar niet aan mee en heeft gewoon een fatsoenlijke eet plek. Heel fijn dat de horeca straks weer open mag en heerlijk dat je gewoon fatsoenlijk kunt eten en met elkaar praten. Wat toch de bedoeling is van uit eten gaan?

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing hoeft niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.