't Capproen, onder leiding van coach Alex Krol en Nathan Doodkorte, in de anderhalve-meterstand klaar voor de eerste training.
't Capproen, onder leiding van coach Alex Krol en Nathan Doodkorte, in de anderhalve-meterstand klaar voor de eerste training.

Selectie ’t Capproen hervat de training

Hellevoetsluis- De selectie van korfbalvereniging ’t Capproen heeft afgelopen zaterdag op het sportcomplex Martin Luther Kinglaan in navolging van de jeugd de training hervat.

Dan Rolandus

‘’De veldcompetitie werd vanwege het uitbreken van het coronavirus met nog drie wedstrijden te gaan voor 't Capproen op 15 februari stopgezet en dan mag je elkaar vervolgens in groepsverband ineens niet meer zien’’, gaf coach Alex Krol het abrupte einde van het seizoen aan. ‘’We hebben elkaar na de laatste wedstrijd tegen Voltreffers, die we met 18-7 hebben gewonnen, drie maanden niet meer gezien of gesproken of geëvalueerd via de App. Het was heel bijzonder om elkaar in de aangepaste anderhalve-metersamenleving op het veld weer terug te zien.’’

Corona-coördinator
Het technische duo Alex Krol/Nathan Doodkorte was verheugd over de opkomst van de bijna voltallige selectie. ‘’We hebben via onder meer de WhatsApp aangekondigd om op zaterdag 16 mei weer te gaan trainen. Iedereen reageerde dolenthousiast. Het was gewoon leuk om op het veld weer bezig te zijn. Nadat we elkaars verhalen hadden aangehoord en iedereen te kennen had gegeven de moeilijke periode goed en gezond te zijn doorgekomen, zijn we gaan trainen. We zijn zowel conditioneel als op technisch gebied met gevarieerde oefeningen aan de slag gegaan. We hebben vooral aan schottraining gedaan en dat met een moeilijkheidsgraad steeds verder doorgevoerd. Na de training hebben we, onder toezicht van de corona-coördinator alle korfbalpalen, de korven, zo’n 100 pionnen en de ballen weer ontsmet. Daarna zijn we zonder napraatje in de kantine of een gebruikelijke douche direct naar huis gegaan.’’ Opmerkelijk was dat ook de politie een controlerend kijkje op het sportcomplex kwam nemen.

Geen illusies
De hoofdmacht van 't Capproen leefde dit seizoen in de vierde klasse weer helemaal op en solliciteerde zelfs weer naar een ticket voor de derde klasse. Dit jaar werd er in een spectaculaire wedstrijd slechts één wedstrijd verloren en wel met 14-13 tegen Olympia. Wellicht zou de stap naar een treetje hoger in het seizoen 2020/'21 gemaakt kunnen worden. Alex Krol zegt zich niet bezig te houden met de hervatting van de competitie. ‘’Normaal gesproken eindigt de competitie eind mei en inclusief een toernooi zijn we eind juni klaar met de training. Nu de vakanties onzeker worden willen we langer door trainen en eerder gaan trainen. Terwijl de jeugd de beschikking heeft over twee avonden, trainen we met de selectie op zaterdag. Ik heb geen illusie of verwachtingen dat de competities op 1 september zullen starten. Laten we met alle veiligheidsinstructies eerst het coronavirus maar eens onder controle zien te krijgen.’'