Voor verstandelijk beperkte bewoners zijn de regels lastig; dagbesteding is gestopt en ze mogen hun familie niet  zien.
Voor verstandelijk beperkte bewoners zijn de regels lastig; dagbesteding is gestopt en ze mogen hun familie niet zien. Foto: Wil van Balen

Klein feestje op 5 mei voor bewoners verzorgingshuizen Voorne-Putten

Hellevoetsluis - Je zult maar door een echte dj uit je bed worden gehaald. Dat overkwam de bewoners van de Catharinahoeve in Vierpolders. Nadat ze even op gang moesten komen werd het 's morgens vroeg al gauw een feestje samen met dj Rob die vanuit een retro Volkswagen bus de favoriete muziek van de bewoners draaide.

En niet alleen voor de bewoners van de Catharinehoeve maar ook voor de bewoners van 12 huizen voor (jonge) verstandelijk beperkte mensen op Voorne-Putten was het op deze bijzondere Bevrijdingsdag even feest. Zij mochten ook verzoeknummers aanvragen. Er werd uit volle borst meegezongen met de veelal Nederlandse liedjes en er werd vol overgave gedanst, van polonaise tot sirtaki. Diverse lokale ondernemers ondersteunden deze actie. De bewoners werden getrakteerd op heerlijke soesjes van bakkerij Klok. Elk huis kreeg nog een spel geleverd door speelgoedwinkel Top1Toys en een huis kreeg mooie lavendelplanten van hovenier en Rotarylid Frank Meeuws. De lunch voor de dj werd verzorgd door Slagerij Van Oldenbarneveld, het diner door Pizza Fresca. Uiteraard werden de maatregelen van het RIVM gevolgd. Acht Serviceclubs op Voorne-Putten Rotary Hellevoetsluis, Rotary Brielle, Rotary Westvoorne, Agoraclub 8 Voorne Putten eo, Lionsclub Voorne-Putten, Lionsclub De Bernisse, Ladies' Circle 40 Voorne en Soroptimistclub Voorne-Putten en Rozenburg hebben dit georganiseerd.