Jouw Fairtrade aankoop telt.
Jouw Fairtrade aankoop telt.

PLUS Trommel doet mee aan Fairtrade week

Hellevoetsluis - PLUS Trommel neemt van 2 tot en met 10 mei deel aan de landelijke Fairtrade week. In deze week zetten bedrijven, winkels en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten!

Het thema van Fairtrade week is 'Jouw aankoop telt'. Want alleen samen maken we de wereld eerlijk. Supermarkt PLUS Trommel is een van de bedrijven in Hellevoetsluis die zich actief voor Fairtrade inzet. Tijdens de Fairtrade week worden inwoners van de gemeente opgeroepen om juist in deze moeilijke periode bewust boodschappen te doen. Nu iedereen gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het belangrijk het daar gezellig te maken met een kopje koffie of een glaasje wijn, een stukje chocolade en een bosje bloemen op tafel. Door in de winkel voor een Fairtrade product te kiezen worden boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden ondersteund.

Leon de la Croix van PLUS Trommel: "PLUS Trommel laat deze week letterlijk zien wat het thema 'Jouw aankoop telt' oplevert." De supermarktketen maakt bekend dat het afgelopen jaar landelijk bijna 1,5 miljoen US dollar aan Fairtrade premie op huismerkproducten heeft afgedragen. "Dit is het resultaat van de Fairtrade aankopen die klanten van PLUS Trommel en klanten van de ruim 270 andere PLUS winkels in Nederland hebben gedaan. We zeggen oprecht dankjewel tegen onze klanten, juist nu!"