Er is een deurbeleid, omdat niet meer dan 10 bezoekers tegelijk de musea mogen bezoeken. Ook hier geldt het 1,5 meter afstand houden.
Er is een deurbeleid, omdat niet meer dan 10 bezoekers tegelijk de musea mogen bezoeken. Ook hier geldt het 1,5 meter afstand houden.

De musea op Tiengemeten openen 2 juni hun deuren

De musea Tiengemeten gaan dinsdag 2 juni weer open. Daar zijn wij heel blij mee! Wij houden daarbij rekening met landelijke eisen en voorwaarden ten aanzien van Corona. Ter bescherming van u en de vrijwilligers betekent dit een maximering van het aantal bezoekers en verblijfstijd per museum, een eenvoudige registratie bij de ingang en 1,5 meter afstand houden.

Openingstijden van de musea hangen af van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Toegangsbewijzen voor de musea Tiengemeten kunt u alleen op het eiland bij de ingang van de musea kopen. Een pontkaartje is alleen verkrijgbaar via de website van Vereniging Natuurmonumenten waarbij u zich ook dient aan te melden voor de overtocht. Het aantal passagiers per overtocht is namelijk gemaximeerd. De musea zijn geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Het Rien Poortvlietmuseum beschikt niet over toiletruimte. Het naastgelegen bezoekerscentrum van Natuurmonumenten heeft deze voorziening in het weekend.

In het Rien Poortvietmuseum staat dit jaar een nieuwe tentoonstelling met als thema “De wereld van Rien Poortvliet” centraal. Op vele manieren maakt u kennis met zijn leven en zijn vele werken. Het Landbouwmuseum Tiengemeten toont op indrukwekkende wijze de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie uit de vorige eeuw.

!