Binnen 2 weken is er een website ontwikkeld, waarop mantelzorgers het aanbod van hulp kunnen vinden.
Binnen 2 weken is er een website ontwikkeld, waarop mantelzorgers het aanbod van hulp kunnen vinden.

Vrijwilligers nemen initiatief voor mantelzorgerhulp

Er zijn ruim 2 miljoen mensen in Nederland die zorgen voor hun kwetsbare naaste, waarvan ruim 100.000 in verpleeghuizen wonen. Veel mantelzorgers maken zich zorgen over hun dierbaren en zijn op zoek naar oplossingen om ze te kunnen beschermen en blijven verzorgen tijdens de coronacrisis.

Nettie.nu en duxxie.nl zijn een samenwerking gestart om het aanbod van hulp voor mantelzorgers inzichtelijk te maken. Hiervoor lanceren zij de website mantelzorgendoejenietalleen.nl. Een website waar de vele diensten en oplossingen die ondersteunen bij de mantelzorg voor een geliefde zijn gebundeld en mantelzorgers advies kunnen vragen aan een specialist.
Verdwalen
“In de wirwar van het grote aanbod van hulp willen mantelzorgers nog weleens verdwalen in de mogelijkheden. Er is veel mogelijk, maar mantelzorgers zijn vaak ook opzoek naar iets wat specifiek voor hun situatie geschikt is”, aldus Paskal van Lomm, directeur bij duxxie.nl.

Vergeten
“We merkten dat mantelzorgers werden vergeten in alle maatregelen tegen COVID-19, terwijl de maatregelen voor hen juist ook veel impact hebben. Onderzoek van het StiB toont aan dat mantelzorgers een hogere belasting ervaren door de coronacrisis, aldus Patrick Landsman, managing director van nettie.nu.