Rien Buth laadt de pakketten in Stellendam in de elektrische bestelbus. Het milieuvriendelijke rondje Goeree-Overflakkee kan beginnen.
Rien Buth laadt de pakketten in Stellendam in de elektrische bestelbus. Het milieuvriendelijke rondje Goeree-Overflakkee kan beginnen.

Goederenhub GO: milieuvriendelijk, efficiënt

Goeree-Overflakkee - In deze Corona crisistijd mijden we de winkels zo veel mogelijk. Online goederen bestellen is de nieuwe standaard geworden. Maar dat heeft een schaduwzijde. Het staat nl. in schril contrast met de zorg voor ons milieu.
Het pakketvervoer zorgt voor een zeer grote verkeersintensiteit. Bijna al de verkeersbewegingen worden gedaan met benzine- of dieselauto's. Dat betekent een aanslag op het milieu. Elektrisch aangedreven auto's zouden dus een uitkomst zijn. De Goederenhub Goeree-Overflakkee beschikt over een elektrische Renault bestelwagen en is dus uitermate geschikt om het pakketvervoer op het eiland te verzorgen.

Over het hele eiland
Rien Buth is de vaste chauffeur van dit milieuvriendelijke voertuig. Van maandag tot en met vrijdag rijdt hij een min of meer vaste route over het hele eiland. 's Ochtends om half acht begint zijn werkdag. Dan haalt hij de bus, die geparkeerd staat aan een laadpaal van het tankstation in Middelharnis, op. De eerste vaste klant is bloemist Biedermeijer in Middelharnis, waar hij boeketten ophaalt, die op zijn route worden afgeleverd. Daarna rijdt hij naar Stellendam, het vaste laadpunt. Het bedrijf Packs op het industrieterrein dient als pick-up point. De pakketten voor Goeree-Overflakkee worden overgeladen in de bus, waarna de bezorgronde in westelijke richting begint. Alle dorpen op het eiland liggen op die route. Dat houdt in, dat de levering van de pakjes iedere dag plaatsvindt. Tussendoor worden ook de boxen van Evanet aan de Schaapsweg bevoorraad. Een snelle, efficiƫnte en milieuvriendelijke manier dus om uw goederen te laten vervoeren. Want zowel bedrijven als particulieren kunnen van de Goederenhub G-O gebruik maken. Voor meer info: rien@ghgo.nl of www.ghgo.nl.