Het ziekenhuis hoopt uitgestelde zorg en niet geplande en niet-spoedeisende bezoeken geleidelijk aan weer op te pakken.
Het ziekenhuis hoopt uitgestelde zorg en niet geplande en niet-spoedeisende bezoeken geleidelijk aan weer op te pakken.

Het Van Weel-Bethesda gaat de zorg straks uitbreiden

Regelmatig geeft premier Rutte een persconferentie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Ook Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis houdt deze persconferenties en mededelingen nauwlettend in de gaten om de zorg aan te passen aan de actuele situatie. Voor nu betekent dit dat zij voorbereidingen treffen om de zorg weer geleidelijk op te schalen.

Allereerst ligt de focus op de meest noodzakelijke en planbare ziekenhuiszorg. Zij gaan deze zorg geleidelijk aan verbreden. Voor de afspraken op de polikliniek, onderzoeken en operaties betekent dit dat er tot 1 mei geen geplande en niet-spoedeisende operaties en onderzoeken plaatsvonden. Als een bezoek aan een spreekuur echt niet kan wachten, gaat deze door. De behandelend arts neemt hierover een beslissing.

Wat gaat wel door?
Geplande keizersnedes en poliklinische bevallingen gaan gewoon door, net zoals doorlopende behandelingen waaronder dialyses en chemotherapie. Sinds 1 mei wordt de uitgestelde zorg weer langzaam opgestart. Dit zijn afspraken die tijdens de coronacrisis zijn afgezegd, maar waarvan het niet wenselijk is dat deze nóg langer worden uitgesteld. De behandelend arts beslist ook hierover Patiënten worden in alle gevallen gebeld over een afspraak.