Daphne Hermans van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Paul Deur van Stichting Push
Daphne Hermans van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Paul Deur van Stichting Push

Vrijwilligersacademie Voorne van start gegaan

Op 15 juli is voor vrijwilligers die op Voorne actief zijn de Vrijwilligersacademie Voorne officieel digitaal gelanceerd.

Dit is een platform waar vrijwilligers terecht kunnen om zich, veelal gratis of met korting, in te schrijven voor cursussen, trainingen en workshops. Dit kunnen online trainingen, maar ook fysieke cursussen of workshops zijn. De Vrijwilligersacademie Voorne is een initiatief van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting PUSH.

Projectleiders Daphne Hermans van de bibliotheek en Paul Deur van PUSH lichten toe: ‘Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor veel organisaties in onze regio. Met de Vrijwilligersacademie willen we hen stimuleren om zichzelf te ontwikkelen, op persoonlijk gebied of in hun vrijwilligerswerk. Het platform biedt een breed aanbod dus er zit voor elk wat wils tussen. Door de coronamaatregelen zetten we nu met name in op online trainingen, maar uiteraard hopen we op termijn meer en meer fysieke cursussen en workshops aan te bieden. Daarnaast zien we het ook als een bedankje voor de inzet. Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos met hart en ziel in, en op deze manier doen we ook wat terug.’ Ben jij vrijwilliger op Voorne en wil je meer weten? Kijk dan op www.vrijwilligersacademievoorne.nl