Woensdag 22 juli

Spijkenisse - Woensdag 22 juli om 12.30 uur en om 15:00 uur geeft erfrechtspecialist Kelly Boermans een lezing over het belang van testamenten en levenstestamenten in het Atlas Hotel. Misschien heeft u al een testament. Maar is uw testament door wetswijzingen nog up-to-date? Wist u dat u verschillende mogelijkheden kunt laten opnemen die u en uw erfgenamen grote fiscale voordelen bieden? Invulling geven aan een (levens)testament is iets wat vaak uitgesteld wordt. Naar schatting heeft 80% van de Nederlanders een verouderd testament of zelfs helemaal geen testament. Dat terwijl een slim opgesteld testament veel geld aan erfbelasting kan besparen en de eigen bijdrage in de zorg kan verlagen. Daarnaast zal Boermans toelichten hoe een testament ruzie in de familie en ongewenste situaties bij wilsonbekwaamheid kan voorkomen. Toegang tot de lezing is kosteloos, net als een kopje koffie of thee. Let wel, het aantal plekken is beperkt en dient daarom vooraf gereserveerd te worden via de website van Erfrechtplanning www.erfrechtplanning.nl/onze-lezingen of 085 – 303 76 87.

26 juli

Oostvoorne - Stichting sportieve evenementen organiseert dit jaar traditioneel weer schatgraven voor de kinderen in Westvoorne tot 12 jaar. De voorbereidingen zijn al in volle gang om 26 juli om 14.00 uur bij het Oostvoorns meer, tegenover paviljoen de `Duinrand` in Oostvoorne, naar mooie prijzen te graven. Deelname is geheel gratis en aanmelden niet nodig. Als je zin hebt doe je gezellig mee. Dit jaar hebben we te maken met COVID 19 en moeten we ons houden aan de RIVM richtlijnen. Voor het schatgraven houdt dit in dat ouders, opa`s of oma´s, als zij geen gezamenlijk huishouden vormen, 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar EN mogen zij helaas niet mee graven aan het einde van het festijn. Voor de rest is het schatgraven traditioneel gelijk aan andere jaren. Er zijn houten blokjes met nummers er op begraven die corresponderen met een nummer op het grote bord. Heeft het nummer de goede kleur op het bord, dan heb je prijs en kun je kiezen van een tafel vol met mooie prijzen. Is de kleur niet juist, heb je pech en moet je snel op zoek naar een nieuw blokje. Graven mag je met je handen, schepjes of andere hulpmiddelen zijn niet toegestaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen tevreden en het liefste met een mooie prijs naar huis gaat en is er voor alle kinderen een lekkere koele versnapering.

27 juli

Brielle - Op maandag 27 juli a.s., aanvang 20.15 uur zal in de Sint Catharijnekerk in Brielle het wekelijkse zomerorgelconcert worden gegeven door Aart Bergwerff. Hij zal een afwisselend programma brengen in het teken van Johann Sebastian Bach, die op 28 juli 1750 overleed. Er zal daarom ook muziek van Widor, Yared en Louis van Dijk ten gehore worden gebracht. De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro, inclusief koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Voorafgaand aan het concert zal het wekelijkse beiaardconcert worden gegeven door Christiaan Winter, aanvang 19.00 uur, toegang gratis; wel zal een vrijwillige bijdrageworden gevraagd. Op de luisterplaats voor het Merulahuis tegenover de Brielse toren zijn op een video-scherm de verrichtingen van de beiaardier te volgen, die muziek zal spelen van o.a. Bach, Lloyd Webber, Vogel en Schumann. De toehoorders kunnen, gezeten op een stoel bovendien van koffie of thee genieten, dat wordt aangeboden door de Culturele Commissie Sint-Catharijne, Brielle. De Sint Catharijnekerk, waar twee exposities te bezichtigen zijn, is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. Meer info: www.catharijnekerk.nl

28 juli

Brielle - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert in de zomervakantie actieve, uitdagende en leerzame activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder de noemer SummerSchool. 28 juli – 10.00 tot 12.00 uur SummerSchool in Brielle: Bloemen&Plantenfestijn in DukdalfBRES.

Dr. Leesplezier komt langs op de tijden dat de Bieb ook SummerSchool organiseert. Kinderen kunnen na deelname aan een van de actieve en uitdagende workshops van SummerSchool meteen langslopen voor advies over het perfecte leesboek om de zomer mee door te komen. Dr. Leesplezier is op dinsdag 28 juli van 12.00 – 13.00 uur in Brielle. Vooraf aanmelden is niet nodig, zoek dr. Leesplezier op bij de jeugdboeken en laat je verrassen!

Zondag 2 augustus

Hellevoetsluis - Op zondag 2 augustus organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis haar derde serie rondleidingen van dit jaar over het rijk aanwezige militaire erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis. Om 13:30 uur start de rondleiding "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". De rondleiding gaat specifiek over die sporen, die in de Hellevoetse vesting zijn achtergebleven. Om 13:00 uur start de rondleiding over de kustbatterij van Hellevoetsluis. De wandeling gaat over de verdedigingswerken direct achter de kazerne Haerlem en zal het tijdsbeeld behandelen van 1880 tot en met de Eerste Wereldoorlog. De kosten voor de rondleidingen bedragen elk € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Beide rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt aanmelden via de site https://www.fronttaal.info, waarbij u een keuze maakt voor één van de rondleidingen. Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie. Tel. 06 31 25 49 09.

Dinsdag 8 september

Rockanje - De cursus 'Zoogdieren leren kennen'bestaat uit twee avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas. Daarnaast zijn er twee excursies, een op avond en een op ochtend, in verschillende natuurgebieden op Voorne. Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen weten welke zoogdieren in hun omgeving in het wild voorkomen. Wilt u weten hoe vleermuizen zich oriënteren en met elkaar communiceren, hoe reeën zich voortplanten en welke muizen lekker zijn? Dan is dit een geschikte cursus voor u. De docenten zijn enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN en KNNV afdelingen. Het aantal deelnemers zal minimaal 6 en maximaal 12 zijn. Het cursusmateriaal wordt u digitaal aangeboden. De cursus wordt gehouden op de volgende data: dinsdagavond 8 september, dinsdagavond 15 september, zaterdagochtend 19 september en dinsdagavond 22 september. De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursie van 8.00 uur tot 10.00 uur. Voor meer informatie: Erik de Boer (06-19019010). Aanmeldingen voor de cursus kunnen gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com

Zaterdag 26 september

Sinds vorig weekend is het mogelijk om je als deelnemer in te schrijven voor de 'Wandeltocht historisch Brielle', zoals die op zaterdag 26 september wordt gehouden.Ga daarvoor naar www.wandel.nl/wandelagenda en druk op de knop 'evenementen'.