Het aardigheidje werd door de zeevarenden erg gewaardeerd
Het aardigheidje werd door de zeevarenden erg gewaardeerd

Dag van de zeevarenden
bij ISC The Bridge

Oostvoorne - Donderdag 25 juni 2020 was de officiële dag van de zeevarenden. Deze dag is door de VN-organisatie en Internationale Maritieme Organisatie in het leven geroepen om zeevarenden wereldwijd een dag in het zonnetje te zetten.

Door Covid-19 was dit jaar deze dag extra betekenisvol. Veel zeevarenden, die voor de levering van onze dagelijkse goederen zorgen, zitten door wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus vast aan boord. Het aflossen van bemanning is heel lastig of onmogelijk geworden. Het vaste land zorgt immers voor het risico van het aan boord brengen van het virus. Hierdoor verbleven sommigen al ruim 15 maanden op zee.
Dankzij sponsoring van Port Welfare en de gemeente Rotterdam, Coöp Supermarkt in Oostvoorne en Protestant Koopvaardijwerk Rijnmond konden de vrijwilligers van ISC The Bridge telefoonkaarten, chocolade en gevulde toilettassen uitdelen onder de zeevarenden. Dit was voor velen het zo gewenste lichtpuntje.

Vrijwilliger worden
Lijkt het je ook leuk om de grootste zeeschepen ter wereld te bezoeken of de zeevarenden van deze schepen te verwelkomen in ons zeemanshuis, ze kunnen altijd vrijwilligers gebruiken voor scheepsbezoeken, chauffeursdiensten of hostdiensten. Stuur een mail naar: coordinator@isc-thebridge.com of bel 06 57411375.